Sommartips: Gröna utflyktsmål

I och i närheten av Eriksberg finns mängder av härliga parker och grönområden att ströva runt i och picknicka på. Här delar vi med oss av några av våra bästa tips på utflyktsmål i sommar.

Värdens park
Värdens park i Hisings backa är ett riktigt smultronställe med vacker grönska och ytor att umgås på. Denna noga planerade park består av två delar varav den första delen är en blomsterpark på 5 000 kvadratmeter där 13 000 perenna växter frodas. Den andra delen av parken öppnar upp för lek och picknick med dess stora, gröna ytor.

Svarte Mosse
Svarte Mosse som ligger i Biskopsgården är ett populärt friluftsområde med skog och hällmarker. Området är uppkallat efter sjön med samma namn och lockar många fågelintresserade med sitt rika fågelliv. Här finns även löpslingor, en basketplan och ett café.

Hisingsparken
Hisingsparken, som är Göteborgs största, bjuder på ett fint naturområde med ett stort utbud av lövskogar, granskog och våtmarker och ett rikt djurliv. Dessutom finns här grillplatser att förgylla dagen eller kvällen vid. I norra Hisingsparken hittar du även Tuvevallens idrottsområde och i väster Klare Mosses koloniområde. Ett populärt utflyktsmål bland barnen är Kättilsröds gård (som ligger i parkens norra del) där man kan klappa får, hästar, grisar och kaniner.

Keillers park
87 meter över havet på Ramberget ligger Keillers park med en fantastisk vy över älven. Parken består av både anlagd park och naturlig skog och den vackra utsikter lockar både göteborgare och turister. En vacker dag vid klar sikt kan man se så långt ut som till Vinga.

Färjenäsparken
Sist men inte minst vill vi tipsa om Eriksbergs egna park – Färjenäsparken som erbjuder både gräsytor, lekplats, promenadstigar och utsiktsplatser. I parken hittar man dessutom en björkdal, en körsbärsdal, en ekdal och gamla trädgårdar. Här finns också historiska minnesmärken som Karl IX:s kyrkoruin.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.