Västra Eriksberg – den virtuella stadsdelen

Nu finns vår webbaserade modell av Västra Eriksberg färdig för er att vandra runt i. Här visualiseras området i sin helhet med nya bostadskvarter och allmän mark, parker och kajer. Välkommen att besöka områdets intressanta platser eller navigera dig runt på fri hand i vår 3D-modell av Västra Eriksberg.

Framöver kommer modellen uppdateras med fler kvarter och detaljer allt eftersom området växer fram. 3D-visualiseringen är enbart en skiss av projektet och avvikelser mot verkligheten förekommer.

5 kommentarer

 1. Hej Pär,

  Alla ska ha access men vi vet att vissa arbetsplatser inte tillåter nedladdning av applikationen. Kan det vara det som är problemet? Om några veckor kommer vi också lägga ut en film som komplement till VR-modellen just för att ”alla” på ett enkelt sett ska kunna komma in i modellen. Maila gärna mig om du fortfarande inte kommer in: elin.asplind@alvstranden.goteborg.se så ska jag försöka hjälpa dig.

 2. Enligt Älvrummets utställning ska det byggas ett ca 15 vån höghus inne i
  dockan vilket inte kan vara ett friskt godkännande av ansvariga.
  Detta innebär att platsen för barn och ungdomar försvinner samt att detta
  höghus förstör både för boende och övrig omgivning.

  Hoppas att detta bara är ett dumt förslag som läggs ner omgående.
  Förstör inte ett vackert område med detta hemska mastodonthus.

 3. Anders,
  Det område som du nämner är fortfarande inte planlagt. Det är alltså inte bestämt vad som kommer att byggas där, bara att det kommer byggas. Det du sett i Älvrummet är egentligen bara en illustration/bild av hur det skulle kunna bli. Vi hade lika gärna kunnat satt dit ett lågt hus.

 4. Jag tycker att ett 16 Våningshus är toppen på Eriksberg. Det kunde gärna ha varit 32 våningar. Höghus i snygg still, sätter Eriksberg mer på Kartan. Bygg mer på Höjden. Nöjd Eriksbergs bo…

Kommentarer är stängda.