Hallå där Eriksbergs nya webbredaktörer!

 

Hej Lennart och Claes från Eriksbergs Samverkansförening. Ni ska ta över hemsidan och Facebook-sidan efter årsskiftet. Berätta lite mer om er själva och planerna för webben.

– Ja, det stämmer. Det ska bli väldigt roligt. Jag har bott i området i lite mer än två år och har en bakgrund inom kommunikationsfrågor. Det ska bli spännande att kunna driva frågor tillsammans nu, som en Samverkansförening, säger Claes Erlandsson.

– Jag har bott här i ca 20 år och älskar att se hur området utvecklas. Jag var med och såg när varvet lades ner 1979 och sedan dess har det hänt oerhört mycket här. Och nu när byggkonsortiet som skapade denna webbplats och Facebook-sida snart färdigställt området blev vi tillfrågade av konsortiet om vi ville ta över, och det ville vi såklart. Det är en bra kanal för att bygga vidare på vår förening Eriksbergs Samverkansförening (tidigare Eriksbergs Företagarförening), säger Lennart Börjesson.

Berätta om Eriksbergs Samverkansförening.

– Eriksbergs Samverkansförening har sitt ursprung i Eriksbergs Företagarförening som startade för drygt två sedan och som under 2017 breddar sin verksamhet och nu anpassar sig på ett lämpligare sätt till boende genom medlemskap av områdets bostadsrättsföreningar. Detta betyder inte att företagen blir bortpuffade, utan företagen och boende kommer att gemensamt arbeta för ett ännu mer attraktivt Eriksberg. Båda parter behöver varandra för denna utveckling.

Vi vill att samverkan ska ske så lokalt som möjligt i varje områdesdel och kvarter men vi ser också en styrka i att gemensamt kunna agera tillsammans i en rad frågor, exempelvis vad gäller kommunikationer, säkerhet, skötsel, information, events med mera. Vi vill även dra nytta av erfarenhetsutbyte och driva viktiga frågor gemensamt. Av de i dagsläget ca 125 företag och nästan 5000 lägenheterna inom Eriksberg finns en samlad kompetens som nog är svår att överträffa. Det gäller bara att hitta fram till denna kompetens, säger Lennart.

Vilken typ av information kommer vi att få ta del av på hemsidan framöver?

– Vi vill fokusera på nyheter som är av allmänt intresse för företag, bostadsrättsföreningar och Bostadsbolaget på Eriksberg samt driva gemensamma frågor tillsammans. Vi vill också kunna hitta samarbetsformer med företagens och Brf:ers hemsidor, lokala Facebookgrupper och pappersmagasin. Vi har vissa redaktionella kontakter, men eftersom vi driver detta ideellt uppskattar vi såklart bidrag från privatpersoner som kanske vill lyfta en fråga eller bara tipsa om bra ställen. Fina bilder på området uppskattas såklart också, säger Claes.

– Vår ambition är att kunna lägga ut ett, eller i bästa fall fler, inlägg i veckan eller var fjortonde dag. Det som vi lägger ut på hemsidan kommer att speglas på Facebook, säger Lennart.

Med detta tackar konsortiet för sig och lämnar härmed över webbsidan och Facebooksidan till Eriksbergs Samverkansförening.

En kommentar

Kommentarer är stängda.