”Hemma hos” – känsla på Cappuccino Eriksberg

finalcappuccino
I april slog Cappuccino upp sina dörrar för ytterligare ett café, denna gången i Västra Eriksberg. Vi pratade med ägaren
Anders Samuelsson om visionerna för caféet och varför de valde Västra Eriksberg som plats för sitt nya café.

Hej Anders! Hur har sommaren varit?
Den har varit jättebra! Superkul med den nya öppningen och vi har fått mycket positiv feedback, vilket är jätteroligt.

Berätta lite om Cappuccino Eriksberg?
– Vi vill förmedla en känsla som genomsyrar hela vår verksamhet och alla caféer. Det ska kännas som att man är i sitt eget kök, en slags “hemma hos”-känsla helt enkelt. Det ska kännas som att man kommer hem. Många av personerna som besöker oss har blivit stamkunder och när man känner igen sina gäster bidrar det till känslan ännu mer. Vi vill göra det bästa för att våra kunder ska trivas hos oss.

Hur skulle du beskriva ert utbud?
– Vi har ett bra utbud med en kock som lagar mat, sallader och mycket mer. Självklart har vi flera dryckesalternativ (rekommenderar såklart cappuccino!) och vi har även alkoholtillstånd om man skulle vilja ta en öl eller ett glas vin. Vi efterstävar normala priser och arbetar med riktiga råvaror för att hålla så god kvalité som möjligt.

Berätta om din bakgrund
– Jag har jobbat inom denna branschen länge till och från och sen 98 har jag jobbat med det heltid. Nu finns vi i Nordstan, vid Kungsportsplatsen, på Frölunda Torg och nu då även i Västra Eriksberg, jättekul!

Hur kom det sig att ni valde just Västra Eriksberg?
Kort och gott för att det är en fantastisk miljö här ute. Väldigt fint område med underbara människor. Jag har alltid älskat vattnet så känns skönt att få vara nära havet här. Vi fick möjligheten och kunde inte tacka nej till att testa, vilket jag är otroligt glad att vi gjorde. Det är ett spännande område här, hela området är under utveckling och de är mycket nytt som händer.

Och slutligen, när kan man besöka er?
– Vi finns på Monsungatan 96 och har öppet följande tider:

Måndag – Fredag : 08.00 – 22.00

Lördag : 09.00 – 22.00

Söndag : 10.00 – 21.00

Vi har vår uteservering öppen till sista oktober, så nu hoppas vi att det fina vädret håller i sig så man kan sitta ute och njuta av den fina vyn.

 

För mer information, besök hemsidan här.